Dagen börjar jobbigt...

...fortsätter ännu jobbigare och slutar med en känsla av att man själv är jobbig.
Började dagen med en skän dusch, kliver ur och blir blötare utanför duschen än i duschen, hmm stopp i golvbrunn. Yeey, det här blir en toppendag. Kommer till jobbet och möts av en tom parkering och avspärrningsband. Vi har haft inbrott i helgen. Vilket innebar att dagen har gått åt till att vänta och vänta, på att alla undersökningar skulle bli klara. Sen var det att städa upp och få allt att se bra ut igen.
Kommer hem tanken slår mig att jag hade en golvbrunn med stopp i. Precis vad man vill göra när man kommer från jobbet. Kryper in under badkaret lfter bort vattenlås och grejer och inser att här är det inte rengjort på år och dar. Jag kan inte ha skitat ner så hemskt i golvbrunn den tid jag bott här. Men nu är det iaf som nytt kommer inte krångla mer under den tiden jag bor här. Och nu vet jag att man inte behöver vara så jäkla noga vid flyttstädningar.

There and back again

Norrköping det är bara 30 mil, tar ca 4 timmar att åka. Då även inräknat broöppningar, trafikstockning, bondjävlar och pisspauser. Ändå är det så jäkla långt och man är så himla trött efter att ha kört den biten. Det hjälper kanske inte när man är trött innan man börjar köra heller. Man kanske borde vara mer utvilad.
Helgen spenderades med goda vänners sällskap i Norrköping. Vissa får för sig att lämna Gävle och flytta dit jag fattar inte att man kan ta ett sånt beslut men så blev det iaf. En fördel är ju dock att man inte tröttnar på de på samma sätt men samtidit så insåg jag nu hur mycket man faktiskt saknar honom. Det har i vilket fall som helst varit en trevlig helg mycket nytt folk lite alkohol och mycket skitsnack precis som en bra helg ska vara.


Pina

Jag har precis varit och pinat mig själv, dock på ett roligt sätt. Jag och en arbetskamrat har spelat badminton. Och att göra det med en förkylning i kroppen och det faktum att man inte rört nämnvärt på sig på hela sommaren gör att man imorgon kommer få njuta av träningsvärk. Denna stramande, dragande och segande smärta som förföljer en i ett par dagar och påminner en om att man kanske borde börja träna lite regelbundet.
Som så många andra tänker jag att det gör jag nästa vecka. Denna nästa vecka blir bara längre och längre fram och till slut står man där igen med en träningsvärk utan dess like.

Filosofera mera...

Det slog mig idag när jag cyklade till jobbet, så himla skönt det är att cykla till jobbet. Man får en stund ( i det här fallet ca 10 minuter ) för sig själv när man kan fundera över livets alla problem och möjligheter. När man sitter där på cykeln så tänker man mycket bättre än om man skulle sitta hemma i lägenheten. Jag vet inte varför det är så. Jag kan ju däremot inte säga att jag kommer fram till nått vettigt. Men det är lite sortering av alla de funderingar och tankar som snurrar i skallen på en.
Jag hade ett väldigt givande samtal med min syster igår, vad vi sa vet jag inte riktigt men som vanligt när man pratar med hennne så efteråt så känns livet lite lättare. Man får en annan bild av situationen och kan ta nya tag.

Sammanfattning

Lördag: Kan sammanfattas med ett fasligt åka runtande ( inte korrekt svenska men det enda icke existerande ord som beskriver lördagen bäst ). Började dagen på jobbet bara där var det ett fasligt spring. Kunder överallt och saker som ska packas upp. Fördelen var att tiden gick fort. Fortsatte med att bära kartonger på Sätra och visa upp mina otroliga backningskunskaper. Ja jaga får skryta om de för det är en av få saker jag kan skryta med.
Sen var det vidare till Valbo där mamma och pappa bjöd på mat. Fick träffa min/mammas hund Maxi som jag saknar så otroligt mycket, och prata med mina föräldrar om allt som hänt i byn. Man inser när man flyttar hur mycket som egentligen kan hända på en så liten plats.
Sen bar det av till S-viken där min lillebror bosatt sig med sin flickvän. Han bjöd på en massa onyttigheter och trevligt sällskap. Detta tillsammans med "Harry Potter och den vises sten".

Söndag: Sammanfattas med...Ja det är inte mycket att sammanfatta.

Måndag: En ny vecka, vissa säger nya möjligheter, jag säger det blir vad det blir. Dagen går utan att man egentligen får nått uträttat. Man springer runt hjälper kunder pratar med arbetskamrater bygger lite här förlägger nått papper där. Resten av dagen går åt till att leta det där papperet som man egentligen inte vet vad det var för papper.
Dagen avslutas iaf på ett trevligt sätt. Mat och fotboll. Jag är som bekant totalt ointresserad av fotboll men jag säger så här " Sport skall ses LIVE" det blir så mycket bättre då.

Framförhållning?

Jag ska till Tyskland, det hade jag vetat ett tag. Men att det skulle komma så nära in på visste jag inte. Fick reda på idag att jag ska resa torsdagen den 3 sept, vilket är om 14 dagar. Det ska bli riktigt kul och bäst av allt är att jag inte betalar ett skvatt.
Vi är ett gäng Swedolare som ska få lära oss om högtryckstvättar. Vi ska ner till fabriken i Tyskland och få ställa all våra konstiga frågor och få lära oss allt som går att lära sig om högtryckstvättar.

I övrigt så blev mina planer för kvällen inte som jag tänkt mig. Jag hade först tänkt hälsa på mina föräldrar men de skulle se Robert Wells och lillebror skulle på bio. Jag gav då upp och har nu bestämt mig för att ta en hemmakväll sitta vid dator och teve och kanske lägga sig lite tidigt få se om det kanske kan få en att bli lite piggare.

One Rule to Rule them all

Det finns en lag som står över alla andra. Murphy´s lag.
Dagen då man absolut inte vill ha nått att göra så får man hur mycket som helst att göra.
Plus att allt man tar sig an går på tok eller på andra sätt inte blir som man tänkt sig. Mit knä
ville absolut inte följa med till jobbet idag. Detta ledde till att man idag har gått som en idiot
på jobbet. Ena stunden ska man vara i kassan kort därefter vill man ha min hjälp i andra
ändan av butiken. Jag vet inte men tror inte att det är rätt medicin för ett knä som redan när
man ligger i sängen värker.


Tjatig? Yes!

Jag har sagt att jag borde bjuda hem folk för att de ska smaka på min mat. Idag hade syster och hennes pojkvän/sambo och lillebror med sin flickvän/sambo bjudit hit sig på mat. Med viss hjälp fårn ett recept men med lite egna idéer så lyckades jag göra en Lax som faktiskt var riktigt god. Om de andra sa det bara för att vara snälla vet jag inte, men i slutändan är det ju trots allt vad jag tycker som är viktigast.

Jobbet som vanligt idag annars, har slitit ute på lagret igen, Kan inte hjälpa att tycka det är rätt så kul. Man har alltid nått att göra, så tiden går ganska så fort. De två dagar jag varit där nu har man ganska så precis hunnit med det som ska plockas upp innan man ska gå hem. Sen kan jag meddela att en dunder tabbe gjordes av mig tidigare. En kund kommer in och frågar efter reservdelar, "jag kollar" säger jag. Tar namn telefonnummer och kunden går. Får tag i delarna ringer och meddelar kunden var på han säger " BESTÄLL" jag beställer och kastar därefter lappen med namn och telefonnummer. (INTE SMART)
Grejerna kommer hem var på det frågas "Vem ska ha det här?" det är nu jag inser mitt misstag och bevisar min intelligens. I bakhuvudet har jag ett firmanamn och ett namn på personen. En arbetskamrat lyckas på deras hemsida hitta ett telefonnummer till en person som ser ganska så bekant ut och jag drar en chansning. Tro det eller ej men den chansningen gick hem. Rätt person och rätt telefonnummer. Sån tur har man nog aldrig mer.

Gröna fingrar och en vit hatt

Att leka bonde i en 56 kvm stor lägenhet det kan jag säga är en utmaning. Men gröna fingrar som man har så har man lyckats, Jag odlar tomater, paprika, pepparfrukter, basilika och oregano. Efter att ha trott att paprikan inte skulle ge nån frukt iår så ser jag nu hur gröna små ärtor börjar ta form. Ska bli spännande att se hur stora de kan bli, om man kan få de i samma storlek som de man köper. Det tror jag inte men man kan ju hoppas :)

Sen måste jag säga att jag är förjäkla duktig att laga mat ( tycker jag iaf ). Det som är lite tråkigt är just det att det bara är jag som får avnjuta den. Det är ingen annan som får chans att prova min läckerheter. Man kanske får börja bjuda hem lite folk bara så man får skryta lite med hur duktig man är trots att man är utbildad till att köra skogsmaskin.
Baka däremot är nog inte min starka sida. Kanske om jag skulle baka mer än jag gör att det skulle bli bättre men jag känner att det inte finns nån mening med det. Jag äter ju bara upp allt gott så när det väl kommer folk förbi så har jag li kförbenat inget att bjuda på.

RSS 2.0