Barnlek

Som det barn jag är så har jag nu fått hem ett nytt TV-speloch lite filmer från cdon. Jag gillar det företaget de är snabba att leverera och har bra priser. Men som sagt ett nytt TV-spel jag tycker det är så kul, är det riktigt bra kan jag verkligen leva mig in i spelet för att vakna till nån timme senare och inse att man borde ha legat i sängen för längesen. Men man är ju trots allt lite olydig så man säger - Bara en bana till. Det här leder ju som du säkert förstår till en till och en till och... Så snart har en timme till flugit iväg. Men jag kan inte hjälpa det, det är så kul och för mig även avkopplande.
Som mitt "samvete" har sagt till mig att jag ska straffa mig själv när jag inte tränar. Nu har jag det perfekta sättet, tränar jag inte blir det inget spelande. Det låter som om man var 10 år igen, men det kanske är nått som man inte växer ifrån.


Why even try?

Dejta på nätet?
Snacka om att det är tjejernas marknad helt och hållet. Har de tagit en bra bild på sig själv så kan de bara välja och vraka mellen killarna. Råkar man på nått sätt inte passa in i deras "drömprins" ideal så ratas man bort. Är näsan lite vriden åt ena hållet, antyder presentationen att man är lite vilsen i livet, är meddelandet man skickat lite för alldagligt, så är man lika borta som en snigel på en racingbana.

Göra skillnad på jobbet?
Om man nu inte är nöjd med nånting på jobbet hur ska man då bete sig för att göra det bättre?
Man kan gå till chefen och klaga lite. Han tar upp det på ett möte och det är bra i tre dagar sen är man tillbaka på ruta ett. Man kan försöka att reda ut det själv genom att helt enkelt göra tvärtemot vad som kanske förväntas. Men detta leder oftast till att fel personer blir lidande. Så det enda rätta att göra att låtsas som ingenting och bara låta det rinna ut i sanden. För trots allt så vänjer man sig med det mesta bara det har gått tillräckligt lång tid.

Drömma om nånting?
Vi låtsas nu att jag drömmer om en resa till Asien (det gör jag iofs men det kanske inte är det som står hogst upp på önskelistan). Är det då inte nått som kommer ivägen för att man ska uppnå denna dröm? För att citera Arne Anka "Så kommer en bondjävel och bygger en gärdesgård runt en". Vi tänker oss att man nu har sparat till Asien resan och känner att bara man hittar en resekamrat så åker vi. Ja, då är det ju det här med långledigt. Man är ju alldeles för snål för att gå till chefen och be om 1 månads ledighet. Jag menar semester vill man ju ha även här hemma i Sverige. Pengarna, låter man de ligga på kontot? Nej, de börjar man istället köpa saker för. En dator, en mobiltelefon, filmer, ja till och med lego vid 24 års ålder. Resekamrat går det att hitta? Nja det är lite knivigt vid den tidpunkt jag har pengar har inte de pengar och när de har pengar... Ja ni fattar. Det är väl bara att inse att man får ta en resa till Bornholm istället, det ska vara fint där har jag hört.

Vara nöjd med det man har?
Nej varför skulle man vara det? Jag menar gräset är ju alltid grönare på andra sidan. Har man flickvän, då får man helt enkelt inte titta på singeltjejer. Är man singel nog fan trånar man efter nån att hålla kär.
Har man det yrke man drömde om igår så kan du ge dig fan på att man saknar sina arbetskamrater man hade för en vecka sen. Har du köpt bilen som du alltid drömt om tror du inte man inser att reservdelarna då är de dyraste man kan hitta?
Nej bli munk och köra en 240 om man nu behöver en bil, det är nog melodin.

Nej. Jag e´ int´ bitter

Paltkoma

Efter en hård arbetsdag när men redan efter lunch känner paltkoma, och det inte släpper. När man dessutom är lite mörbultad från gårdagens badminton. Vad kommer ens huvud på då? Jo vi springer lite. Ömma fötter, träningsvärk och paltkoma, det är som upplagt för att misslyckas. Men när man har kommit halvvägs och inser att det faktiskt går ganska så bra, då känns det genast lite bättre. När man sen helt plötsligt står utanför sin egen dörr, då tycker iaf jag att man har all rätt att vara stolt över sig själv. Hur jag sen kommer må imorgon är en helt annan fråga.

Minne

Jag har nu gått igenom minnet på datorn och plockat bort sånt som man inte vill ha. Det skulle vara ganska bekvämt om man kunde göra lika med minnet man har i huvudet. För det finns en hel del där som man inte vill ha kvar. Bara gå in kolla runt lite och trcka Shift-delete på de filer man inte vill ha kvar.
För att vara lite efterklok så är det kanske just de minnena som gör att man är den männsika man är idag. Men somliga minnen gör mer ont än andra även fast det är längesen så kan nånting göra att man blir påmind. Det kan vara en doft, ett ljud, en låt, eller en plats. Men som sagt kanske är det just de minnena som gör mig till den Martin som finns här idag.

Livet

Denna dag spenderades på ett ställe som jag borde vara på oftare. Jag och min pappa åkte till skogen för att underväxt röja ( ta bort de alldeles för små träden ). Under tiden som man går där med motorsågen så inser man hur bra man mår utav det. Man får i sig relativt frisk luft man rör på sig plus att man tränar ganska så hårt. En motorsåg som väger 5 kilo och att slita och dra i träden det känner på kroppen ganska så snabbt. Det känns framförallt efteråt att man är trött. Idag är det ryggen som fått kämpa, kapa ett träd, resa sig upp, böja sig ner ta nästa träd och sen upp igen. Efter 2 timmar så känner man att man förmodligen kommer ha en härlig träningsvärk imorgon när man vaknar.
När sågarna efter två timmar stannades och man satt sig ner en stund för att pusta innan man gick ut till bilen igen så inser man så härligt det är. Det är alldeles tyst, en Orre spelar, sjunger, eller vad de nu gör ute på myren och man känner tröttheten rinner över en. Och man pratar med sin pappa om livet och hur det ibland ter sig. Det är inte ofta man gör det, men det är nått som jag hemskt gärna skulle vilja göra mer. Det är synd att tiden inte räcker till för att göra allt som man vill här i livet.

Jag fullärd? Nja tror inte det.

Jag tänkte lista ett par saker jag kommit på ganska så nyligen.

*Ju vassare kniv du har desto längre tid tar det innan du märker att du skurit dig.

*Skyddsskor är bra att ha. Den enda gång man märker hur bra de faktiskt är, är just
den gången du inte har de på dej pch tappar nått på tårna.

*Musik påverkar en på många sätt. Framförallt när man börjar lyssna på texterna.
Det värsta är att det inte alltid är positivt.

*Om man verkligen vill att nått ska hända så kommer det definitivt inte att hända.
Men det är inte orsak nog för att man ska sluta hoppas.

*Efter träning mår man ganska så bra. Synd att det ska vara så jobbigt att få detta
välbefinnande.

*Om du har nått planerat efter jobbet, kan jag garantera att du kommer bli lite
(eller mycket) sen från jobbet.

Det är några av de saker som jag har lärt mig den här veckan.
Tänk att man går många gånger och tror man är fullärd. Men så är det verkligen inte.

Pepsodent

Jag har trott att jag har varit målmedveten, men har nu på senaste tiden börjat inse att så inte är fallet.
Jag har väldigt länge drömt om att kunna spela piano bättre än vad jag gör. Hur många gånger har jag inte
sagt till mig själv att börja spela mer piano, men det händer inte.
Detsamma gäller träning, jag vill öka min kondition och min styrka men för att göra det krävs faktiskt att man börjar
träna. Det går bra i tanken jag vet precis vad jag ska göra och ser faktiskt fram emot när det verkligen släpper,
men när släpper proppen och när inser hjärnan att det är jag som måste sparka mig ut genom dörren.
Ett steg i rätt riktning är iaf dansen. Den gör att man åtmistone varje söndag kommer iväg och rör på fläsket.
Jag har till och med kommit på att det är riktigt roligt med dans. Motion och nöje, 2in1 det är inte helt fel.

Jag har för lite citat i min blogg så här kommer ett som jag borde ta åt mig mer utav:

"when the people you work for pressure you,
and fail to understand you, does it really matter?
And when they call you on the phone, screaming and yelling,
does it matter and should you really allow that to influence your life?"

Sakta

Varför e folk så himla långsamma?
Jag menar måste man gå i slowmotion ut ur en butik, och framförallt måste man gå tre i bredd när man håller det där extremt låga tempot?
Eller varför i hel**te måste man köra 30 på en 50 väg bara för att det regnar lite?
Och det här med blinkers ska vi inte ens nämna, eller jo det ska vi. Folk begriper inte hur mycket det underlättar för andra i trafiken om man änvänder blinkers. Man till exempel få reda på var nånstans i rondellen han/hon har tänkt svänga ut. Eller så kan man få veta om man måste vänta ytterligare 35 minuter på att få komma ut från en parkering.

nej, fort ska det gå.

Kortspel

En liten förklaring på hur lättroade vi är på mitt jobb.

Det här kanske inte bara rör min arbetsplats, men det är den enda jag varit på iaf där det största nöjet är att mer eller mindre förödmjuka varandra. För att ta ett exempel: "jag tänkte att jag skulle..." -" Nej, Martin... Du tänker inte"
Egentligen borde man ta illa upp men jag tror inte att det är illa menat. Jag kan ju säga att jag är inte sen att ge igen så det kanske är den enda typ av kommunikation vi klarar av.

Det största nöjet endå det måste vara rasterna vi har. Då är det kortspel vi roar oss med det komplicerade spelet, ursäkta namnet, "Neger å president". Efter ca två omgångar har man lärt sig att väldigt snabbt i spelet se hur utgången kommer att bli. Jag vet inte vad det beror på men idag har det inte varit min dag. Jag har förlorat varenda gång. Vilket ju då gör att jag blandar och ger. Inte ens när jag själv får ge lyckas jag ge mig bra kort. Men men "jag e int bitter".

Så roligt har vi på mitt jobb. Slå det om ni kan.

I havet finns en Ö

Gotland?
En Ö mitt ute i ingenstans. Omgivet av en massa vatten ( dööööh... Ö=vatten runt omkring). Även fast det är så jäkla självklart kan man inte annat än att fascineras av det faktum att vatten är rätt så fint. När det sen även gör att man är totalt isolerad gör inte saken nå sämre. Det e klart att om man skulle bo där konstant så skulle iaf jag bli knäpp. Men som jag nu gjorde åkte dit i tre dagar, festade hade kul och träffade en massa härligt nytt folk. jag tror inte jag har träffat en enda otrelivg människa, och har jag gjort det så har i vilket fall som helst glömt det nu.
Den lilla rundtur vi hann med var jag till en början lovad en massa sevärdheter. Allt det som Gotland är känt för, raukar, fina vyer, hav, och "små djävla hästar". Det blev delvis som planerat, men jag fick inte se några Hästar, men raukar och hav, plus Kubb-VM planen. En äng...
I övrigt var resan en enda långfest. trevligt folk massa (för mycket) sprit. Men kul var det :)

Gotland

RSS 2.0